:/> El Suicidi en els joves europeus
Logo-Jaime-CaNellas-GALINDO-

Dr. Jaume Cañellas Galindo

EL SUICIDI EN ELS JOVES EUROPEUS

 

Inici

Qui Som

On Estem

Contacta'ns

Articles

Links Relacionats

Castellano

Doctoralia

Dr. Jaume Cañellas Galindo TopDoctors España

Pulse para ver el Certificado de Web de Interés Sanitario

empresas

directorio de empresas

Directorio de Empresas de Psiquiatría

 

 
ESTRASBURG. - L'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa ha aprovat una resolució en la qual expressa la seva inquietud perquè la societat subestimi el nombre de suïcidis d'adolescents, d'entre 11 i 24 anys, que afecta anualment desenes de milers de joves.

La resolució, aprovada per una unanimitat de 29 vots, posa de manifest la influència de la violència física, psíquica i econòmica, així com de la discriminació religiosa, ètnica o sexual, que pot portar a un adolescent a prendre aquesta tràgica decisió.

Segons l'informe "El suïcidi de nens i adolescents a Europa: un greu problema de salut pública" debatut pel Ple, el 15% dels adolescents que han tingut una temptativa de suïcidi són reincidents i el 75% no són hospitalitzats.

El text també expressa la seva preocupació per "la taxa particularment més elevada de suïcidis de joves lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals" que entre la resta de persones de la seva edat.

L'Assemblea incideix en el perill que suposa una "mala utilització d'internet", on es troben espais que fan l'apologia del suïcidi.

Per prevenir aquesta situació, la Cambra convida als seus 47 Estats membre a convertir aquest assumpte en una prioritat política, a prevenir la violència i intimidació escolar, a convertir el suïcidi en una disciplina d'estudi i a combatre l'abús d'estupefaents i alcohol entre els menors.

A més, s'anima a lluitar contra la "pràctica inhumana" dels matrimonis forçats, l'homofòbia i "l'estigmatizació de qualsevol comportament sexual, inclosa la transsexualitat,", i a ampliar el suport psicològic i social.

Assumpte tabú
Segons el ponent de l'informe, el legislador monegasc Bernard Marquet, aquest és un "assumpte tabú", en el qual és precís "que la societat sàpiga ella escoltar i en el qual entendre".

Marquet va afirmar que el suïcidi de noies sol estar relacionat amb una violació, abusos sexuals o la ruptura d'una relació. També va cridar l'atenció dels pares, que no volen parlar del tema i oculten les circumstàncies en les que es produeix el suïcidi.

El pròxim mes de juny, la Comissió Europea celebrarà a Brussel·les una conferència sobre salut mental que tractarà, entre altres temes, el dels suïcidis, que causen cada any a l'UE més morts que els accidents de trànsit.
(2007-2008)